سومین همایش «دستاوردهای نوین در علوم کشاورزی و صنایع غذایی» در واحد آزادشهر برگزار شد

   تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۵    دیدگاه : 0    نویسنده : admin   کد نوشته : 746   موضوع : اخبار دانشگاه, علمی و پژوهشی, گزارش تصویری  

سومین همایش دستاوردهای نوین در علوم کشاورزی و صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد: ‌«همایش ملی دستاوردهای نوین در علوم کشاورزی و صنایع غذایی به همت مرکز تحقیقات صنایع غذایی واحد آزادشهر و با مشارکت باشگاه پژوهشگران این واحد دانشگاهی، سایت ناشر تخصصی کنفرانس‌های کشور (CIVILICA) و سایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در واحد آزادشهر برگزار شد.»

دکتر سید مهدی حسینی ادامه داد: « این واحد دانشگاهی با دارا بودن رشته‌های کشاورزی و صنایع غذایی و حضور استادان با تجربه در مقاطع دکتری، در برگزاری همایش‌ها پیشرو بوده و از آنجایی‌که استان گلستان قطب مهم کشاورزی و دامداری در کشور است، ضرورت برگزاری چنین همایش‌هایی در پیشرفت و توسعه صنعنت کشاورزی و صنایع تیدیلی ضروری به نظر می‌رسد.»

رئیس واحد آزادشهر گفت: «تعداد مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش ۱۸۰ مقاله بوده که تعداد ۱۶۰ مقاله پذیرفته شده است و از این بین ۲۰ مقاله به‌صورت سخنرانی و ۱۴۰ مقاله نیز بصورت پوستر ارائه خواهد شد.»

۳۰ درصد تولیدات کشاورزی ضایعات است

رئیس فدراسیون صنایع غذایی ایران نیز با قدردانی از واحد آزادشهر در برگزاری این همایش، گفت: «ضایعات بخش کشاورزی یکی از معضلات مهم در کشور بوده و اگر تولید سالیانه بخش کشاورزی را در کشور در نظر بگیریم حدود ۳۰ درصد آن ضایعات بوده که با توجه به آگاهی نداشتن کشاورزان و کمبود امکانات صنایع تبدیلی، این ضایعات از بین رفته که سرمایه عظیمیبه حساب می‌آید.»

محسن نقاش افزود : «در بخش کشاورزی در ایران تکنولوژی و علم نقش کمتری داشته بنابراین محصول تولید شده با هزینه زیادو سختی کار و در آمد کمتری عاید کشاورز خواهد شد.»

وی با تاکید بر اهمیت وظایف فدراسیون صنایع غذایی در کشور گفت: «کشاورز با هماهنگی با تشکل‌های کشاورزی و جهت‌دهی به کشاورزان در تولید محصولی که بدون واسطه در اختیار کارخانجات و صنایع تبدیلی قرار گیرد متضرر نخواهد شد و محصول با برنامه‌ریزی اصولی، منظم و با قیمت تمام شده مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت.»

رئیس برنامه‌ریزی صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی هم در این همایش درباره ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: «از آنجایی‌که میان صنعت و دانشگاه فاصله وجود دارد و این موضوع موجب از بین رفتن ظرفیت‌های علمی و صنعتی کشور می‌شود ضروری است دانشگاه و صنعت مکمل یکدیگر باشند.»

سید محمد میرعمادیان با توجه به اهمیت صنایع تبدیلی اظهار کرد: «بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند، صنایع تبدیلی باید دارای مراکز تحقیق و توسعه باشند. از آنجایی‌که هزینه این مراکز بسیار بالا بوده و حداقل ۹۰ درصد صنایع تبدیلی ما، صنایع کوچک زیر ۵۰ نفر است این صنایع توانایی ایجاد همچنین مراکزی را ندارند.»

وی با تاکید بر لزوم تعامل دانشگاهها با صنایع تاکید کرد و گفت: «برای حل این معضل ورود دانشگاه‌ها ضروری بنظر می‌رسد، به عنوان نمونه در استان گلستان چهار دانشگاه در رشته‌های صنایع غذایی مشغول به فعالیت هستند که این پتانسیل وجود دارد که که دانشگاه با صنعت تعامل داشته باشد و تحقیقات دانشگاهی بر اساس نیازهای صنایع انجام شود.»