اردوهاي دانشجويي

تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۵    دیدگاه : 0    نویسنده : admin   کد نوشته : 543   موضوع : امور فوق برنامه

اردوهای دانشجويي :
با توجه به میزان علاقمندی جوانان و حصول دستاوردهای مفید و ارزشمندی که از برنامه های اردویی انتظار می رود، تشکیل اردوهای فرهنگی در دستور کار این حوزه قرار گرفته و در قالب سه عنوان اجراء می گردد.

۱- اردوهای توجیهی :
این اردو مختص دانشجویان جدیدالورود بوده و به مدت دو روز برگزار مي شود. يك روز ویژه برادران و یکروز ویژه خواهران. معمولاً دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه با حوزه هاي مختلف و وظايف آنها آشنا نبوده و همين عدم آشنايي ممكن است مشکلات و سوالات فراواني را در طول تحصيل براي دانشجويان فراهم آورد. لذا اردو ي فوق بستري برای پاسخگویی به سوالات دانشجويان، آشنايي به وظايف حوزه ها و ایجاد ارتباط بيشتر با حوزه هاي دانشجويي و فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، اداري و مالي و … مي باشد.

۲- اردوهای منتخبین :
همانطور که از نام آن پیداست،این اردو مختص دانشجویان منتخب فرهنگی، علمی، پژوهشی و ورزشی بوده و دانشجویان منتخب با بررسي و تعيين شورای فرهنگی واحد و امور فرهنگي، دعوت به شرکت در اين اردو می شوند. ضمناً این اردو براي دانشجويان منتخب رایگان می باشد.

۳- اردوهای زیارتی- سیاحتی :
این اردوها از طریق ارائه برنامه های فرهنگی و با زیارت از اماکن فرهنگي و مذهبی و بازديد و بهره مندي از جاذبه های گردشگري و دیدنی طبیعت ایران اسلامی، نقش بسزایی در جذب دانشجویان به مسایل فرهنگی داشته و در ايجاد همدلي، وفاق و توجه به كار گروهي، از اهمیت ویژه اي برخوردار می باشد.
این اردوها با اعلام رسمی توسط امور فرهنگي واحد و درخواست دانشجویان امکانپذیر  می باشد. ضمناً ۵۰درصد هزینه اين اردوها توسط دانشگاه پرداخت شده و ۵۰۰ درصد ديگر به عهده ي دانشجویان خواهد بود.
دسته اي ديگر از اردوهاي زيارتي- سياحتي، اردوهاي داخل استاني و رايگان بوده كه بصورت يكروزه و معمولاً از صبح تا پایان وقت اداري همان روز برگزار مي گردد. بيشترر شركت كنندگان در اينگونه اردوها دانشجویان مستقر در خوابگاه دانشجويي هستند و هدف از برگزاری آن ایجاد حس تعامل، همکاری و صمیمت و شناخت از امکان زیارتی و دیدنی داخل استان می باشد.

عمره دانشجويي يا حج عمره مفرده :
این بخش از فعالیت هاي فرهنگی به منظور تحکیم مبانی ایمانی و تجدید روحیات معنوی دانشجویان و با توجه به نقش عبادی و سیاسی حج در خودسازی و شمن شناسي جوانان و اثرات مطلوب فرهنگی آن صورت می پذیرد. برنامه های فرهنگی قبل و بعد از تشرف به مکه و ادای فریضه حج از نظر اين حوزه بسیار حائز اهمیت مي باشد. این برنامه ها از تبلیغات و ثبت نام دانشجويان در سامانه www.labbayk.ir گرفته  تا قرعه کشی و انتخاب نفرات منتخب، اعلام رسمی اسامي نفرات اصلي و جايگزين، تشکیل پرونده و آموزش زائرین بیت الله الحرام در کلاس های آموزشی ویژه،  پیگیری صدور گذرنامه، شرکت دهی دانشجويان در همایش ها با حضور مدیر روحانی کاروان و مراسم بدرقه حجاج با حضور مسئولین، اساتید، کارکنان و دانشجویان به عهده امور فرهنگي واحد می باشد.

اعتکاف :
هر ساله جمعی از دانشگاهیان، هم نوا با ساير خداجويان و عبادت كنندگان، با حضور در مساجد شهر در ایام البیض (۱۳و۱۴و ۱۵) ماه مبارك رجب، عاری از هیاهوی روزمره ی زندگی به دعا، روزه داری، طاعت و بندگی حضرت حق مشغول می شوند.

به منظور هماهنگی و ارج نهادن به این فریضه الهی که اثرات روحی و معنوی فراواني به ارمغان خواهد آورد، حوزه دانشجويي و فرهنگي واحد همگام با مجموعه  های فرهنگی سطح شهر و سازمان تبلیغات اسلامی، اقدام به حمایت مادی و معنوی از عزیزان شرکت کننده در مراسم معنوي اعتكاف می نماید. سرانه شرکت در اين مراسم توسط دانشگاه  پرداخت می گردد.